Sezon szparagowy sie zaczął :)póki trwa trzeba korzystać.
Składniki na powyższy obiad:
Pałki z kurczaka
Młode ziemniaki
Szparagi
jajko
Migdały
Słonecznik łuskany
Sezam
Siemie lniane
Oliwa
Przyprawy dowolne
Pałki przyprawiamy tak jak lubimy ja dodałam przyprawę po węgiersku. Z jednej strony zamaczamy w jajku a następnie w przygotowanej przez nas panierce. Ukladamy na papierze do pieczenia niepanierowana stroną do dołu.
Ja panierkę tworze ze zmielonych migdałów i ziaren słonecznika z dodatkiem sezamu i siemia lnianego.
Ziemniaki obieram i kroję w paseczki, przyprawiam koperkiem, ziołami prowansalskimi i lubczykiem. Wykładam na papierze do pieczenia i z wierzchu psikam lekko oliwą, najlepiej sprayem do oliwy.
Piekę wszystko w temperaturze 150 stopni przez około 40 minut.
Szparagi przygotowuje na parze.
Smacznego :)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz