Click Me Click Me Click Me Click Me Click Me Click Me

piątek, 5 czerwca 2015

Warzywno-mięsna lasagne


Składniki:
Makaron lasagne
500g mięsa mielonego
ser żółty
szynka parmeńska
5 pomidorów albo passatta pomidorowa
8 szparagów
mały brokuł
4 średnie marchewki
2 cebule
czerwona papryka
bazylia

Sos beszamelowy:
Mleko
Masło
Mąka



Marchewki, szparagi, paprykę, cebulę i brokuł kroimy w kostkę następnie podsmażamy.

Następnie przekładamy do garnka. Na patelnię wrzucamy szynkę parmeńską, podsmażamy i dodajemy mięso mielone. Przyprawiamy cząbrem, ziołami prowansalskimi. Dodajemy pomidory/passatte i świeżą bazylie. Gotujemy około 15 minut.

W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami makaron, sos beszamelowy, nadzienie  warzywno-mięsne, makaron, sos, nadzienie. Na wierzch makaron, sos i warstwa startego sera żółtego, ja dałam cheddar.


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz